Een heerlijk recept voor in de zomer. Het is lekker licht en je kunt er voor kiezen om de kipspiesjes op de bbq te grillen voor die extra zomerse smaak. Ik heb de spiesjes op de paninigrill gebakken. De volgende keer moet ik ze iets beter in de gaten houden, want er staat een iets te grote grillstreep op. Natuurlijk kan het ook op een steengrill of in een grillpan. Mocht je die nou niet hebben, dan kan het ook gewoon in de koekenpan.
Ingrediƫnten
4 stuks kippendijfilet
250 gram noedels (ongekookt)
200 gram bimi
100 gram groene asperges
1 rode ui
1 sjalot
een bosje bosui
zoete ketjap manis
zonnebloemolie
Hoe maak je noedels met kipspiesjes:
Snijd de kippendijfilet in blokjes die je aan de spiesjes kunt rijgen. Doe ze in een kom.
Hak de knoflook grof (zodat deze later makkelijk te verwijderen is)
Doe hetzelfde met de rode ui en voeg beide toe aan de kom met kip.
Voeg een eetlepel olie en vier eetlepels ketjap manis toe aan de kom.
Eventueel kun je nog wat kruiden zoals paprika of knoflookpoeder toevoegen.
Roer goed door en zet afgedekt in de koelkast om te marineren.
Snijd de bimi en asperge in eenhapsstukken. (ong. door de helft of in drie stukken)
Snipper de sjalot.
Zet water op voor de noedels.
Maak spiesen van de kippenstukjes en leg ze op de paninigrill.
Bak in een hapjes, koeken of wokpan de Sjalot glazig, voeg de bimi en asperges toe met water, zodat er een klein laagje op de bodem staat. Dek af en laat stomen. Hou het goed in de gaten!
Net als de kip die aan het grillen is, draai om.
Als het water kookt, kook dan de noedels volgens de algemene bereidingswijze.
Zeef de marinade van de kip en voeg alleen het vocht toe aan de wokgroentes.
Als ze klaar zijn giet de noedels af en voeg ook toe aan de koekenpan, kort meebakken.
Indien er niet genoeg saus aan zit, voeg dan nog wat extra ketjap toe.
Haal de kip van de grill. Hak de bosui in ringen en garneer het gerecht voor het opdienen.
En dan is het tijd om lekker te gaan eten.
Eet smakelijk! Ik hoop dat je dit een lekker recept gaat vinden. Het is makkelijk, snel en ik vind dit de lekkerste manier om groentes te eten.