Wandelroute Drenthe Hoekenbrink

Hoekenbrink in Oude Willem

Parkeerplaats de Hoekenbrinkroute: 52.88299199885741, 6.323564295070593

Dit is mijn favoriete plek om te gaan wandelen. Altijd als wij hier zijn is het rustig en daar hou ik van als ik even de natuur in ga om tot rust te komen. Je komt soms wandelaars tegen, maar geen massa's mensen. Op deze parkeerplaats is er altijd plek. Meestal staan er maar een paar auto's.
Hoekenbrink is een natuurreservaat. Het is een grote heidevlakte waar een zandpad omheen ligt. Je loopt als het ware een rondje. Het is zo bijzonder om de heidevlakte te overzien. Er staan een paar boompjes en struikjes en soms spot je hier ook nog Schotse Hooglanders. Wij kwamen een groepje tegen waar een moeder en kalf bij waren. Hier zijn we maar met een hele grote boog omheen gelopen. (Jammer genoeg had ik geen camera bij me.)
De heide vlakte is omringt met een dunne strook bos. Hier liggen ook nog allemaal paadjes doorheen om te ontdekken. Waarbij je onder de bomen doorloopt en dat is superhandig op dagen dat de zon wat feller schijnt.
Aan de andere kant van het heideveld ligt een zandvlakte tegen de heuvel aan. Dus neem voor de kinderen een schepje en emmer mee. 
Bovenaan de heuvel kun je op een bankje zitten te genieten van een picknick met uitzicht op de paarse heide. Je zit hier beschut onder een grote boom. Het perfecte plekje!

Ik hoop dat je deze wandeling eens gaat maken. Alvast veel wandelplezier en geniet van de natuur.