sconesrecept

Scones recept voor een zomers ontbijt

Met dit recept maak je heerlijke scones. Een recept voor de Paasbrunche, high tea of lekker ontbijtje. Als ik kon, dan maakte ik ze iedere dag. Het recept voor deze scones heeft een beetje moeite gekost. Na jaren testen, wat heel “vervelend” was, is dit resultaat eruit gekomen.
Je hele huis gaat er heerlijk naar ruiken en het liefst serveer je ze dan ook direct uit de oven. Met jam en clotted cream. Of wat dacht je van frisse lemon curd of vers fruit.
Het fijne van dit recept vind ik ook dat het heel gemakkelijk te maken is. Het kost niet veel tijd en dat is precies wat ik wil voor het ontbijt ;)

Ingrediënten:

  • -290 gram patent bloem
  • -40 gram t65 meel
  • -50 gram kristalsuiker
  • -75 gram roomboter
  • -11 gram bakpoeder
  • -mespunt zout
  • -120 ml volle melk
  • -1 ei
  • -1 theelepel vanille extract
  • -extra bloem om te bestuiven
  • -extra melk of ei om te bestrijken
Zo maak je scones:
  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Meng de patent bloem, meel, suiker en het zout met elkaar.
  • Snijd de boter in stukjes en voeg toe.
  • Meng het al knedend met de vingertoppen er doorheen.
  • Roer de melk, ei en het vanille extract door elkaar.
  • Voeg toe aan de ingrediënten in de kom en roer het door elkaar met een spatel
  • Bestuif je aanrecht en stort het deeg hierop. Het moet stevig genoeg zijn om te kunnen kneden. Voeg anders nog wat patentbloem toe.
  • Kneed heel kort twee keer door.
  • Vorm van het deeg een dikke ronde plak van 0,5 cm dik.
  • Snijd het deeg met een pizzasnijder in 8 punten. (een goed scherp mes kan ook.)
  • Leg de sconespunten op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bestrijk met melk of los geklopt ei.
  • Bak in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven gaar.

Haal uit de oven en smullen maar, warm zijn ze het allerallerlekkerst. Ik krijg hier honger van, jij ook? Snel gaan bakken.

Geniet lekker van dit zomerse ontbijtje.

Liefs,

Fleur

P.S. De scones hierboven waren nog gebakken met Zeeuwse bloem, na vervanging met patentbloem zien ze er iets robuuster gebakken uit.