Dit is nou echt bakken voor sinterklaas, maar ook voor de rest van de winter. Deze cake heeft een heerlijke kruidige smaak. Het wordt al lekker zodra je deze cake in de oven zet, want je hele huis ruikt dan al heerlijk naar speculaaskruiden. Laat de sint maar komen. Ik ga hem dit jaar maken voor pakjesavond, dat begint al goed.
Ingrediënten:
- -200 gram gesmolten roomboter + een klein beetje extra.
- -200 gram patentbloem
- -200 gram suiker
- -4 medium eieren
- -mespunt zout
- -1 theelepel bakpoeder
- -2 theelepels vanille extract
- -30 gram speculaaskruiden (naar smaak, deze hoeveelheid zorgt voor een speculaassmaak die zo sterk is als een speculaaskoekje of kruidnoot)
Benodigdheden:
- -Bakpapier
- -Cakeblik
Zo maak je een lekkere speculaascake:
- -Verwarm de oven voor op 165°C
- -Smelt de extra boter, beboter hiermee je cakeblik
- -Knip een bakpapier op maat van het cakeblik en bekleed het cakeblik hiermee (Het past bij mij nooit volledig, maar dat is niet erg, zolang je de cake maar een beetje eruit kan tillen)
- -Smelt de 200 gram boter.
- -Roer de patentbloem, suiker, bakpoeder, zout en speculaaskruiden door elkaar met een garde
- -Voeg hieraan de gesmolten boter toe en roer goed door.
- -Als het goed door elkaar gemengd is, ziet het er eerst meer uit als deeg dan als cakebeslag, maar dit komt goed zodra we de eieren toe gaan voegen
- -Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe wanneer het eerdere ei helemaal is opgenomen.
- -Ziet het er uit als een cakebeslag? Mooi! Dan kan het in het cakeblik en de oven in.
- -Bak 45 minuten en check dan met een satéprikker of hij gaar is.
Dit een superleuk sinterklaas bakrecept voor kinderen. Niene en Björn hebben alles zelf gedaan. Zelfs de kom uitlikken ;) Ik mocht alleen assisteren bij het bakken.
En dan straks lekker genieten van deze heerlijke makkelijke speculaascake.
Liefs,
Fleur