Je kent waarschijnlijk de klassieker van het broodje gezond. Laat me je vertellen dat het broodje ongezond nog net iets lekkerder is.
Dit broodje heb ik voor het eerst gegeten bij de bakker. Ik vond het zo'n lekker broodje gezond, vooral het sausje dat was zo bijzonder en ik kon nooit plaatsen wat voor smaak het was. De bakker liet ook niets los. Ze zei altijd: ja iets van een soort kerriesausje proeft het wel naar.
Op een dag had ik ineens een openbaring. Ik at een patatje met joppiesaus en opeens herkende ik de smaak. En sindsdien maak ik dit broodje lekker thuis.
Zo maak je mijn favoriete broodje:
ingrediƫnten:
- -Een kwart stuk stokbrood (of naar eigen wens) Of op een bolletje is ook lekker.
- -1 plak kaas
- -1 plak achterham
- -1 gekookt ei
- -ijsbergsla
- -3 plakjes tomaat
- -3 plakjes komkommer
- -evt. 3 reepjes rode paprika
- -het geheime ingrediƫnt: joppiesaus
Bereidingswijze:
Snijd de tomaat, komkommer en ei in plakjes. En de paprika in reepjes. Snij het broodje open en besmeer het met joppiesaus. Leg het plakje ham erboven op en vervolgens de kaas. Doe er een paar slablaadjes op en beleg deze met de plakjes komkommer en tomaat en evt paprika. Leg de plakjes ei erboven op.
En nu lekker smullen, ik heb al trek.
Liefs,
Fleur